Patison grillowany

Patison grillowany

Patison grillowany

O patisonach już wiemy wystarczająco (wczorajszy artykuł o ciekawostkach dotyczących patisonów znajdziesz tutaj ), więc pora z teorii przejść do praktyki. Co powiecie na ekspresowy, pyszny i grillowany patison? Składniki: patison oliwa sól, pieprz, czosnek granulowany Wykonanie: Patisona myjemy, kroimy na plastry (od grubości zależy czas grillowania i ewentualna konsystencja). Ja preferuję miękkie w środku, więc zrobiłam nieco grubsze na około 1,5 cm. Kropimy oliwą i doprawiamy. Najlepiej odstawiamy do lodó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grill, por

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.