Szampańskie zabajone z truskawkami
Szampańskie zabajone z truskawkami
Przepis na : deser
Cudowny puszysty krem sabayon - ekspresowy i łatwy deser z żółtek, cukru i szampana. Przepis pochodzi z książki "Mała Paryska Kuchnia" Rachel Khoo.
Składniki:
4 żółtka
30 g cukru
100 ml szampana
200 g truskawek
Żółtka i cukier umieścić w żaroodpornej misce postawionej na rondlu z wrzątkiem.
Ubijać, aż masa zrobi się jasnożółta i gęsta.
Wolno wlewając szampana, nadal ubijać do chwili, aż sabayon zrobi się bardzo gęsty i puszysty - około 10 minut.
Przełożyć sos do mi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne
Autor
Wyzwania Kuchenne
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, cukier, łatwe , truskawka, truskawki, desery, deser, krem, deser z owocami
Inne przepisy z wyzwania kuchenne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję