Tortille meksykańskie po naszemu
Tortille meksykańskie po naszemu
Przepis na : kolacja
Tortille powstały w naszej kuchni i z oryginalną kuchnią meksykańską niewiele mają wspólnego, ale są smaczne, szybkie w wykonaniu i przede wszystkim syte. Robimy je gdy nie mamy czasu ani chęci na większe kombinacje kulinarne. Farszu zawsze przygotowujemy więcej wtedy mamy obiad na dwa dni lub dodatkową przekąskę. Oczywiście sos można zrobić samemu, ale przyznam, że żeby zaoszczędzić na czasie najczęściej używamy gotowego ze słoiczka, wtedy danie robi się ekspresowo. Składniki na 8 tortilli: 500 g mięsa... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Simply Food
Autor
Patrycja Maciejewska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, mięso, papryka, tortilla, mięso mielone, kasza, sosy, placki, pieczarki, fasola, obiad, kasza gryczana, czerwona fasola, fasola czerwona, kuchnia meksykańska, przekąska, przekąski, kolacja, pieczarki w sosie, mielone pieczarki, obiad na szybko, szybki obiad, szybka kolacja, szybkie przekąski, pieczarki przekąska, pieczarki do obiadu, przekąski na ciepło
Inne przepisy z Simply Food
Dodaj komentarz