Rabarbar kojarzy mi się z grządką w babci ogródku. Fascynowały mnie jaskrawe łodygi, których kolor intensyfikował się ku dołowi, uroczo kontrastując ze skórzastymi, ciemnozielonymi liśćmi. Jako dziecko lubiłam, na zewnętrznej stronie liści, szukać ospałych ślimaków, którym smak soczystych liści bardzo odpowiadał. Wieczorami ścinaliśmy łodygi, żeby ugotować z nich kompot, swoją drogą nigdy nie uważałam, że to dobry pomysł, to raczej zbrodnia na rabarbarze. Lekko ciepły kompot z rozgotowanym rabarbarem przyprawi... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...