SZAKSZUKA ZE SZPARAGAMI

SZAKSZUKA ZE SZPARAGAMI

SZAKSZUKA ZE SZPARAGAMI

Przepis na : śniadanie

Szakszuka czyli jajka smażone w pomidorach, to jedno z tych dań, które nigdy się nie nudzi i zawsze wszystkim smakuje. Tym razem przygotowałam je w wiosennej wersji z zielonymi szparagami i cebulką dymką. Doprawiłam tradycyjnie szczyptą kminu rzymskiego i chili, suszonym oregano i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.  Przygotujecie ją ekspresowo, bez długiego stania w kuchni i bez zbędnego bałaganu. Najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką. SKŁADNIKI / 2 porcje 1 łyżka oleju/oliwy lub klarowanego masła 2 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.