Ostatnio zakupiłam kilka nowych produktów przeznaczonych do dań meksykańskich i postanowiłam je od razy przetestować. Wpadłam na pomysł połączenia dwóch tradycyjnych potraw kuchni Tex-Mex, czyli fajitas oraz quesadille w jedną potrawę.Wyszło rewelacyjnie, połączenie sprawdziło się w 100 %.Danie ma wszystko to, co lubię, czyli jest ostra, aromatyczna, prezentuje się świetnie i w brew pozorom jest ekspresowa w wykonaniu. Do quesadilli podałam dwa dipy. Jeden mojego wykonania, a drugi -nowość z firmy Delecta „... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...