Najlepszy i najszybszy domowy majonez jaki tylko udało mi się do tej pory zrobić. Polecam wam wypróbować tą ekspresową metodę którą zobaczyłam u Pani Magdy :) Przepis oczywiście z moimi drobnymi zmianami ;) Składniki na jeden słoik majonezu o pojemności 400 gr 1 całe jajko szczypta pieprzu ( lepiej dawać biały, gdyż jest nie widoczny w majonezie) 1/3 - 1/2 płaskiej łyżeczki soli (zależy czy lubicie słone rzeczy, na początek radzę dać 1/3, po spróbowaniu można sobie jeszcze dosolić) 3/4 łyżeczki musztardy 1/2 - ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...