STRUDEL GRUSZKOWO-JABŁKOWY Z CIASTA FILO

STRUDEL GRUSZKOWO-JABŁKOWY Z CIASTA FILO

STRUDEL GRUSZKOWO-JABŁKOWY Z CIASTA FILO

Ciasto filo stawia przede mną, kolejne wyzwanie :) Bardzo je lubię, choć praca z nim wymaga pośpiechu. Zbyt długie pozostawienie go samemu sobie powoduje, że wysycha i się kruszy. Zatem zapraszam na ekspresowy strudel.. Najlepiej smakuje gdy jest jeszcze lekko ciepły. SKŁADNIKI: 5 płatów ciasta filo 2 łyżki roztopionego masła 2 gruszki  4 jabłka  1/2 szkl. cukru trzcinowego cynamon 50 g prażonych płatków migdałowych cukier puder do posypania A jak to zrobić: Jabłka i gruszki obrać ze skórki i pokroić w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.