STRUDEL GRUSZKOWO-JABŁKOWY Z CIASTA FILO
STRUDEL GRUSZKOWO-JABŁKOWY Z CIASTA FILO
Ciasto filo stawia przede mną, kolejne wyzwanie :) Bardzo je lubię, choć praca z nim wymaga pośpiechu. Zbyt długie pozostawienie go samemu sobie powoduje, że wysycha i się kruszy. Zatem zapraszam na ekspresowy strudel.. Najlepiej smakuje gdy jest jeszcze lekko ciepły. SKŁADNIKI: 5 płatów ciasta filo 2 łyżki roztopionego masła 2 gruszki 4 jabłka 1/2 szkl. cukru trzcinowego cynamon 50 g prażonych płatków migdałowych cukier puder do posypania A jak to zrobić: Jabłka i gruszki obrać ze skórki i pokroić w... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach
Autor
Katarzyna Czapran
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, ciasto, gruszka, roladki, do pracy, jabłka prażone, lekkie ciasto, ciasta z jabłkami, ciasto z gruszkami, ciasto z masa, ciasta z masa, pieczone jabłka, jabłka pieczone
Inne przepisy z Kuchnia w opałach
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję