Jogurtowy dip czosnkowo-chrzanowy

Jogurtowy dip czosnkowo-chrzanowy

Jogurtowy dip czosnkowo-chrzanowy

Przepis na : obiad

Jest to szybki w przygotowaniu i stosunkowo mało kaloryczny dip, który nadaje się zarówno do surowych i pieczonych warzyw, mięs, faszerowanych warzyw pieczonych czy do jajek. Robi się go ekspresowo i znakomicie się przechowuje. Smakował doskonale nawet po kilku dniach przechowywania w lodówce w zamkniętym opakowaniu. Składniki: 1 mały kubeczek jogurtu greckiego 1-2 łyżki śmietany 18% - można ją sobie darować, wtedy dip będzie mniej kaloryczny 3-4 ząbki czosnku 2 czubate łyżki chrzanu tartego – ja używam chrzanu R... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bezglutenowe, dipy, tarta, mięso, mięsa pieczone, sosy, kolacja, obiad, szybka kolacja, obiad na szybko, szybki obiad, jajka faszerowane , bez pieczenia

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.