Spaghetti bolognese ze świeżych pomidorów

Spaghetti bolognese ze świeżych pomidorów

Spaghetti bolognese ze świeżych pomidorów

Istnieje wiele rodzajów spaghetti, lecz to jest moim ulubionym. Aromatyczny sos, który oblepia smakiem długie nitki makaronu. Najbardziej smakuje mi jesienią - kiedy można go przygotować na bazie świeżych pomidorów. Sos bolognese nie należy do sosów ekspresowych. Aby był smaczny i pełen smaku należy gotować go długo aby uzyskać pełną gamę smaków. Zdecydowanie polecam! Porcja na 4 osoby: - 35 dag mięsa mielonego ( u mnie z łopatki) - 2 duże marchewki - 2 cebule - 4- 5 pomidorów - 2 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kawawszklance

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.