Ciasto jest bardzo proste i ekspresowe do przygotowania. Idealne dla niespodziewanych gości lub gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego do kawy. Składniki na blaszkę 21 x 21 cm 220 g mąki pszennej 140 g cukru 1 i 1/2 łyżki kakao 3/4 płaskiej, łyżeczki sody 2 jajka kl L 1/3 szkl oleju 3/4 szkl mleka 5 łyżek dżemu Polewa: 70 g czekolady 140 ml śmietanki 30 % wiórki kokosowe 1. Suche składniki mieszamy osobno i mokre osobno. 2. Następnie suche do mokrych i mieszamy bądź miksujemy i do blaszki. Pieczemy 180 stop p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...