Sos pieczeniowo- śliwkowy

Sos pieczeniowo- śliwkowy

Sos pieczeniowo- śliwkowy

Jak w prosty sposób przygotować fajny sos śliwkowy? Nic prostszego i zajmie ci dosłownie 5 minut! Jego idealny, głęboki i słodki smak sprawdzi się świetnie do grillowych potraw i codziennego mięska. Polecam wszystkim tym, którzy lubią szybko i smacznie. Składniki: 100 g konfitury śliwkowej 1 sos pieczeniowy jasny Sposób przygotowania: Sos pieczeniowy rozmieszaj w 200 ml zimnej wody. Podgrzewaj na wolnym ogniu nieustannie mieszając. Gdy lekko przestygnie dodaj do niego powidła śliwkowe i dokładnie wymieszaj. Możesz ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wielki apetyt

Warto przeczytać

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.