Cześć!Dzisiaj kolejna propozycja kreatywnego wykorzystania Pomysłu na papirus Winiary :)Propozycja warta wypróbowania :) w końcu Sylwester się zbliża wielkimi krokami! Wytrawne drożdżowe muffiny z dodatkiem kiełbasy, sera, papryki i pestek dyni :)Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć :)Chciałabym zaproponować Wam zdrową przekąskę na zbliżającego się Sylwestra. Pasztet z czerwonej soczewicy :)Przepis pochodzi z 1 numeru KUKBUK'a, a jego autorką jest Trufla.W przepisie nasze małe modyfikacje.Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć! :) Sylwester tuż tuż. Zazwyczaj Nowy Rok witamy na zakrapianych imprezach. Co robić aby podczas zabawy nie przesadzić? A co zrobić jak się już przesadzi? Poniżej kompendium wiedzy na temat kaca oraz kilka porad co zrobić by przeżyć pierwszy dzień Nowego Roku 2013. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćWitam Was kochani!Święta, święta i po świętach... jakie macie plany na Sylwestra? :PŚnieg, zimno, prawie jak po Bożym Narodzeniu, więc pewnie za kilka dni impreza... :-)A tu jednak nie... jest już kwiecień (plecień) i nam robi psikusy. W każdym razie mam nadzieję, że już wkrótce będzie piękna wiosna.Tymczasem po świątecznym obżarstwie mam dla Was mało słodkie, otrębowe babeczki biszkoptowe
Pora coś zjeśćświątecznych ciastach przyszła pora na coś lżejszego, a deser podany w pucharku to świetna propozycja na sylwestra lub noworoczny podwieczorek. Delikatna jogurtowa pianka pomarańczowa połączona z czekoladową śmietankową warstwą to duet bardzo zgrany, niezbyt słodki, a do tego ładnie prezentuje się w pucharku lub szklance.Taki deser jest prosty w podaniu, nie trzeba martwić się o krojenie czy talerzyki, więc można
Smakołyki BerenikiBędąc w Bieszczadach, praktycznie bez ustanku wędrowałam po górach, zwiedzałam okoliczne miejscowości i podziwiałam,zachwycałam się wspaniałymi krajobrazami, które otaczały mnie z każdej strony.Ze względu na
W kuchni Karmel-itkiBigos staropolski – tradycyjny to związany głównie ze świętami Bożego Narodzenia bigos z kapusty kiszonej, z grzybami. Jest to jedno z moich ulubionych dań. Jako dziecko
Kulinarne PrzebojeKrakersy serowe z rozmarynem Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami Empanadas z meksykańskim farszem Quiche na cieście francuskim z kurczakiem
Passions hobbies lifeSamosy to chrupiące pierożki z tortilli nadzieniem kurczakowo - pieczarkowym. Usmażone na oleju są chrupiące i smaczne. Podaje się je ciepłe z ulubionymi sosami. SKŁADNIKI :
Kulinarne Fantazje MarioliDotąd na ciastkożercach pojawił się przepis na mini pizzeriny iedealne jako przekąska na imprezę i na muffinki pizze (dość nietypowe, bo z mąki pełnoziarnistej). Dziś klasyk
CiastkozercyRyba po grecku, czyli smażona ryba pod warstwą duszonych warzyw. Pozycja obowiązkowa na świątecznym stole. W moim domu święta Bożego Narodzenia nie obejdą się bez ryby
NiePieprz.plPrzedstawiam Wam 6 propozycji imprezowych koreczków - które wybieracie? Koreczki imprezowe czyli super koreczki z łososia i cukinii Imprezowe koreczki z szynki konserwowej Koreczki z wędzonego
Moje Kuchenne RewelacjeŚledzie w sosie tatarskim na pewno będą urozmaiceniem świątecznego stołu. Pasują nie tylko na Wigilię, ale również na inne uroczystości. Wyjątkowo proste do przygotowania i bardzo
Oryginalny smakŚwięta, święta i po świętach - za to przed nami czas Sylwestrowych zabaw i karnawałowych szaleństw - na blog powraca zakładka z szybkimi przekąskami i słodkościami, które umilą
Moje Kuchenne Rewelacje