Wiosna wita nas, na majówkę przyszedł czas. A jak majówka to grillowanie, piknik i wycieczki za miasto. Zawsze mam dylemat co zabrać na taki wypad. Najlepiej sprawdza się małe co nieco, tak na jeden kęs. Proponuję małe piwne rożki z farszem z tuńczyka i z szynki. Dobre na ciepło i na zimno. Przepis, który trochę zmodyfikowałam, znalazłam tutaj. Bardzo polecam…Ta propozycją dołączam się do akcji Majówkowe Szaleństwo. Wytrawne piwne rożki Składniki na około 24 rożkówCiasto:3 szk. mąki... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Prosze bardzo Malgosiu! Najlepsze w dniu pieczena, na drugi dzien mozna odswiezyc w piekarniku))
Aga-aa: Prosze sie czestowac)) Dorota: ciakawa jestam jak smakuje chlebek na piwie?:-)) moze wcale go nie czuc tak jak w tych rozkach...