Na zimne, deszczowe wieczory polecam aromatyczną tarte z gruszkami. Cały urok i smak tarty, zawarty jest w grzańcowych gruszkach, nasączonych czerwonym winem, rozgrzewającymi przyprawami i lekką nutą pomarańczy. Pomysł na to cudo z tej strony. Zapraszam serdecznie! Przygotowanie gruszek (wieczorem dnia pierwszego) Składniki: 750 ml czerwonego wina 4 dość twarde gruszki 2 łyżeczki przyprawy do grzańca( u mnie drobno pokruszone: kora cynamonu, goździki, imbir, kardamon, ziarna jalowca,anyz i ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Jej, przepięknie wygląda ta tarta! To ciasto i do tego gruszki w grzańcu, którego wprost uwielbiam. Koniecznie zapisuję do zrobienia! :)
Wow, te gruszki brzmią (i wyglądają) tak pysznie! Piszę się na kawałeczek!
Brenia, Prosze sie czestowac! Gruszeczki baaardzo aromatyczne))
Madzilena, polecam bardzo ta tarte. Duzo zalezy tez od dobrego musu, ktory laczy wspolgra z gruszkami) pozdrawiam)
Aż nabrałam ochoty na grzańca :) Gruszki wyglądają bajecznie w takim kolorze. Nie przypuszczałam, że można coś takiego przyrządzić, a tu proszę :) Bardzo pomysłowo! Na pewno wypróbuję :) Pozdrawiam - Lidka Ka
Smaki na talerzu, Ciesze sie, ze przepis sie spodobal. przez przypadek trzymalam jedna z gruszek w winei( w lodowce) 3 dni, i byla jeszcze bardziej aromatyczna)) 100% grzanca w gruszce!pozdrawiam
Wspaniały przepis, tarta idealna na jesienny wieczór z kubkiem gorącej herbaty :)
Upiecz cos zdrowszego, bardzo latwa w wykonaniu. tzreba tylko uzyc bardzo twarde gruszki. zachecam do upieczenia))pozdrawiam))
Agata, baardzo odpowiednia na jesienny wieczor. nastepnym razem zrobie wiecej gruszek i zostwie 2 dni dluzej w winie, zyskaja cudowny korzenny aromat))
Wygląda cudownie. Od samego patrzenia na te czerwone gruszki jest mi cieplej :)
Gin, zapraszam do zrobienia) pozdrawiam cieplutko))