Pizza. Któż z nas jej nie lubi My osobiście uwielbiamy, ale w domowej „swojskiej” wersji. Domowa pizza na grubym cieście z kolorowym farszem idealnie pasuje zarówno na obiad jak i przyjęcie. Cóż… warto od czasu do czasu „zaszaleć”. Spróbujcie i nie bójcie się eksperymentować z dodatkami – można zmieniać zarówno farsz, jak i dodatki do ciasta. Wszystko zależy od Waszych upodobań Skusicie się? Do przygotowania pizzy potrzebne Wam będzie zaledwie kilka składników i dobra ... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...