Przepis na : śniadanie
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-12 Składniki: duża bagietka, około 150 g fety, 2 łyżeczki oleju z papryką ostrą, pomidorami i bazylią, łyżeczka śmietany, łyżka posiekanego szczypiorku, 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej, większa garść kiełków rzodkiewki, 3 pomidorki koktajlowe. Przygotowanie: Bagietkę kroję pod ukosem na 12 kawałków, pomidorki w ćwiartki. Każdy plasterek szynki dzielę na trzy, po środku układam kiełki i zwijam w ćwia... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...