Zapraszam na lekkie, zdrowe i pyszne ciasto z serkiem ricotta i jabłkami. W smaku przypomina strudel, z kremowym środkiem, pachnącym przyprawami, owocami kandyzowanymi, a wszystko otulone nieziemsko chrupkim ciastem filo. Efekt miły dla oka, a ciasto prościutkie i szybciutkie w wykonaniu. Przepis, choć nie gości u nas od dawna, jest sprawdzony. Wypatrzyłam i zapisałam go z włoskiego program kulinarnego “La prova del cuocco”, w którym “ziemscy” konkurenci gotują wraz z największymi szefami restauracji.... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Wyglada cudownie :)P.S.Wpisalam anonimowy bo nie mam profilu nigdzie:)Pozdrawiam,JOla.P.
Pięknie się prezentuje. Zawsze chciałam spróbować ciasta filo, ale nigdzie go nie mogę znaleźć. :(
Inspirowane Smakiem, dziekuje za mile slowa. ciasto cieniutkie jak pergamni, jest lekkie i pyszne) slyszalam, ze mozna je dostac w: Macro, Kuchniach Świata, Leclercu i w Bomi.pozdrawiam serdecznie))
Wygląda bardzo apetycznie. Lubię ciasto filo, choć bardzo rzadko go używam - sama nie wiem, dlaczego...
Gin, dziekuje) pierwszy raz z nim pracowalam i musze powiedzic, ze jest latwe w obrobce. tylko trzeba to robic dosc szybko, poniewaz wysycha i sie lamie) pozdrawiam))