Bakaliowiec jabłkowy w cieście filo

Bakaliowiec jabłkowy w cieście filo

Bakaliowiec jabłkowy w cieście filo

Zapraszam na lekkie, zdrowe i pyszne ciasto z serkiem ricotta i jabłkami. W smaku przypomina strudel, z kremowym środkiem, pachnącym przyprawami, owocami kandyzowanymi, a wszystko otulone nieziemsko chrupkim ciastem filo. Efekt miły dla oka, a ciasto prościutkie i szybciutkie w wykonaniu. Przepis, choć nie gości u nas od dawna, jest sprawdzony. Wypatrzyłam i zapisałam go z włoskiego program kulinarnego “La prova del cuocco”, w którym “ziemscy” konkurenci gotują wraz z największymi szefami restauracji.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, zdrowe przepisy, cytryna, sok, cynamon, pieczenie, cukier, pyszne ciasto, zdrowe, cukier puder, lekka, jajko, włoska, szarlotka, kremowa, sylwester, lekkie ciasto, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasta z jabłkami, szarlotka z jabłkami, ciasto z masa, ciasta z masa, pieczone jabłka, jabłka prażone, ciasto dla gości, prażona masa serowa, jabłka pieczone

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 19 listopada 2012 03:47:48

Wyglada cudownie :)P.S.Wpisalam anonimowy bo nie mam profilu nigdzie:)Pozdrawiam,JOla.P.

Inspirowane Smakiem, 19 listopada 2012 07:36:22

Pięknie się prezentuje. Zawsze chciałam spróbować ciasta filo, ale nigdzie go nie mogę znaleźć. :(

sofieta- mia cucina, 19 listopada 2012 18:30:50

Jolus, dziekuje slicznie za mile slowa)))

sofieta- mia cucina, 19 listopada 2012 18:36:59

Inspirowane Smakiem, dziekuje za mile slowa. ciasto cieniutkie jak pergamni, jest lekkie i pyszne) slyszalam, ze mozna je dostac w: Macro, Kuchniach Świata, Leclercu i w Bomi.pozdrawiam serdecznie))

gin, 23 listopada 2012 15:44:03

Wygląda bardzo apetycznie. Lubię ciasto filo, choć bardzo rzadko go używam - sama nie wiem, dlaczego...

sofieta- mia cucina, 24 listopada 2012 16:45:20

Gin, dziekuje) pierwszy raz z nim pracowalam i musze powiedzic, ze jest latwe w obrobce. tylko trzeba to robic dosc szybko, poniewaz wysycha i sie lamie) pozdrawiam))