Przepis na : obiad
Już od dawna zamierzałam zrobić ten rosół. Pamiętam jak byłam mała w domu mama robiła go dosyć często. Do takiego rosołu musi być mięso z kością nie za bardzo chude. Niestety z bardzo chudego mięsa nie uzyskacie takiego smaku. Do dużego garnka wrzucić mięso, pokrojone na mniejsze kawałki. Oczywiście kość musi być w zupie. Zalać wodą, tyle żeby mięso było przykryte. Zagotować i zdjąć całe szumy. Zmniejszyć ogień, dolać wodę i doprawić solą do smaku. Gotować 1,5 godziny na bardzo małym ogniu. Mięso musi być ju... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl