Pyszne, lekkie i mięciutkie bułeczko-supełki z czosnkowo-pietruszkowym nadzieniem będą hitem niejednej majówki. Są łatwe w przygotowaniu i bardzo efektowne w podaniu, a przy supełkach na pewno pomogą nam dzieci. Już po upieczeniu, dzieciarnia słusznie poniekąd zauważyła, że te supełki wyglądają zupełnie jak kurczaczki albo gołębie, w sam raz na wielkanocny stół. Nic to, na przyszły rok będą jak znalazł. Przepis podpatrzony u Dorotki. Drożdżowe bułeczko-supełki z czosnkiem Składniki ... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Polecam bardzo!! Mozna zwiekszyc ilosc czosnku, poniewaz ja go troche zredukowalam) POzdrawiam))
Kasia też nie mam takiego robota i wyrabiałam ręcznie i też pieknie rosną, zaraz będę piekła :) Beata Szlachta
Beatko, ja w zasadzie wyrabiam maszynowo, bo po pierwsze szybciej i latwiej, a po drugie ciasto wyrabiane recznie nigdy nie bylo tak puszyste jak to, potraktowane widelkami)) I juz chyba nie wyobrazam sobie innego. Mam nadzieje, ze beda smakowaly. U nas rozeszly sie jak "swieze buleczki"