składniki: 300 g mąki 250 g białego sera 250 g margaryny 1 jajko 1 łyżeczka papryki ostrej, sproszkowanej 1 szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy pozostałe składniki, siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto (w razie potrzeby podsypujemy dodatkową mąką). Formujemy kulę, wkładamy do woreczka spożywczego i schładzamy w lodówce przez ok. 60 min. Następnie rozwałkowujemy ciasto (w razie potrzeby podsypujemy mąką) na ok. 3-4 mm., k... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...