
Smaczna propozycja zarówno na śniadanie, jak i na karnawałową przekąskę. Jajka na twardo podane z serkiem łososiowym i ostrą goudą wasabi to ciekawe, zaskakujące połączenie. Składniki: 5 jaj ugotowanych na twardo 150 gram serka łososiowego 50 gram sera gouda z dodatkiem wasabi szczypta soli i pieprzu 1 łyżka majonezu 100 gram wędzonego halibuta rukola do dekoracji Jajka kroimy na pół i wyciągamy żółtka. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka, serek, majonez, przyprawy i starty ser ugniatamy ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...