Smaczna propozycja zarówno na śniadanie, jak i na karnawałową przekąskę. Jajka na twardo podane z serkiem łososiowym i ostrą goudą wasabi to ciekawe, zaskakujące połączenie. Składniki: 5 jaj ugotowanych na twardo 150 gram serka łososiowego 50 gram sera gouda z dodatkiem wasabi szczypta soli i pieprzu 1 łyżka majonezu 100 gram wędzonego halibuta rukola do dekoracji Jajka kroimy na pół i wyciągamy żółtka. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka, serek, majonez, przyprawy i starty ser ugniatamy ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...