W poszukiwaniu kulinarnych inspiracji na kolejne, domowe przyjęcie, trafiłam do Łucji. W jej Fabryce wypatrzyłam urzekające i apetyczne pietruszkowe tartinki, które postanowiłam zagnieść u siebie. Spisały się na medal:) Koniecznie wypróbujcie przepis! Składniki: na ok. 10-12 tartinek 100 g mąki pszennej 50 zimnego masła 1 żółtko duża szczypta soli spora garść natki, drobno posiekanej Mąkę przesiać i wymieszać z solą, dodać posiekane zimne masło i rozetrzeć na kruszonkę. Wsypać natkę, żółtko i wszystko dokła... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...