Krucho-drożdżowe rożki z mięsnym nadzieniem teriyaki

Krucho-drożdżowe rożki z mięsnym nadzieniem teriyaki

Krucho-drożdżowe rożki z mięsnym nadzieniem teriyaki

Sylwester lada dzień, prezentuję więc propozycję pysznej przekąski. :-) Pyszne, mięciutkie rożki z nadzieniem, z posmakiem sosu teriyaki zrobią furorę na każdej imprezie. Smakują dobrze na gorąco i na zimno. Podczas pieczenia rożki rozklejają się, uwidaczniając pyszne nadzienie. Przepis na to ciasto mam od kilku lat, nie zawodzi w żadnej sytuacji. Ciasto:3 i 3/4 szklanki mąki pszennej200g masła4 łyżeczki cukru-pudru1 łyżeczka soli50g drożdży1/2 szklanki kwaśnej śmietany4 żółtka1 całe jajko(+ zostawiamy białk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżowe, mielone, ciasto, sosy, mięso mielone, papryka, mięso, pieczarki, przekąska, jajko, warzywa, impreza, sylwester, przekąski, pieczarki w sosie, mielone pieczarki, sos do mielonego , pyszne sosy, pyszne ciasto, pieczarki w cieście, przekąski na sylwestra, ciasto na zimno, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, sos do jajek, ciasto z białek , mięso duszone, mielone z warzywami, sos mięsny, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.