Przepis na : deser
Deser niebo, moi goście byli zachwyceni. Deser ten powinien być zjedzony w dzień przygotowania. Jeśli ma być jedzony na drugi dzień trzeba dodać żelatynę. Krem budyniowy – laskę wanilii przeciąć wzdłuż i za pomocą tępej strony noża zdrapać ziarenka wanilii. Do garnka wlać mleko, dodać cukier i laskę wanilii oraz pestki wanilii. Zagotować i zdjąć z ognia, przykryć przykrywką i zostawić na 30 minut. Żółtka wymieszać z mączką ziemniaczaną na gładką masę. Do żółtek wlać trochę ostudzonego mleka i wymiesz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl