Koperty z bryndzą i szpinakiem
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Koperty z bryndzą i szpinakiem
Składniki: • 100 g bryndzy • 1/2 kg ziemniaków • 350 g świeżego szpinaku • 40 g masła • 1 ząbek czosnku • sól, pieprz • 2 rulony ciasta francuskiego • 2 żółtka • 2 łyżki mleka Wykonanie: • Ugotować obrane ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzić, utłuc z bryndzą. • Rozpuścić masło, dodać umyty i pokrojony szpinak, poddusić z przeciśnietym czosnkiem. • Wymieszać ziemniaki z bryndzą ze szpinakiem, doprawić solą i pieprzem. • Piekarnik nagrzać do 200 st.C. • Każdy płat ciasta pokro...
Czytaj dalej na blogu To co kochamAutor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, szpinak, ziemniaki, ciasto francuskie, ciasto francuskie, feta, francuskie, sylwester
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję