Składniki: opakowanie miksu sałat z rukolą 1 ćwiartka wędzonego kurczaka oliwki czarne i zielone – po 10 sztuk oliwa z oliwek parę listków świeżej bazylii sól, pieprz Przygotowanie: sałatę wyjąć z opakowania, umyć, osuszyć, przełożyć do miski obrać mięso z kości z kurczaka i pokroić na małe kawałki, ułożyć na sałacie oliwki ułożyć na sałacie z kurczakiem zbledować oliwę z bazylią, dodać sól i pieprz i tak przygotowanym dressingiem polać sałatkę a jeśli lubisz sałatki, koniecznie wypróbuj tę Fit sałat... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.