Przepis na : deser
Jeżeli smakował Ci piernik marokańsk i, to jego zdrowszą wersją jest piernik marchewkowy. Ponieważ marchewka jest słodka, można dodać do ciasta mniej cukru. Zakochałam się z wypiekach z korzenną przyprawą ras el hanout, która zwykle dodaje się do mięsa. Będę też eksperymentować z innymi jeszcze przyprawami do piernika. Może baharat będzie dobry? Zobaczymy! Składniki: 2 szklanki startej na tarce lub blenderem marchewki 250 g mąki 200 g brązowego cukru czubata łyżeczka sody 2 łyżeczki przyprawy ras el ... czytaj dalej...
Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...