Przepis na : kolacja
Użyłam gotowych tortilli tacos, ale można użyć zwykłe tortille i podpiec wieszając je na raszkach w mocno nagrzanym piekarniku. Następnie złożyć je na pół i nałożyć farsz. Przygotowanie salsy – awokado przeciąć na pół, Wyjąć pestkę z awokado. Za pomocą łyżki wydrążyć miąższ i dokładnie ugnieść. Dodać wyciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku, wymieszać. Pomidory, ogórka pokroić w małą kostkę, dodać do awokado. Cebulki i szczypiorek posiekać dobro, natkę pietruszki i kolendrę posiekać. Oczyszczoną pap... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl