Grzesiek

Grzesiek

Grzesiek

Super ciasto w sam raz na nadchodzące okazje - Andrzejki, Święta Bożego Narodzenia, Sylwester, Nowy Rok - pyszne, czekoladowe, z dodatkiem orzechów włoskich, bakalii i chrupiących wafelków Grześki. Na prawdę ciężko mu się oprzeć :) SKŁADNIKI: (na formę ok 25x35 cm) Biszkopt kakaowy: 4 jajka 1/2 szkl cukru 1,5 łyżki oleju 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Beza z bakaliami i wafelkami: 6 białek szczypta soli 1 szkl cukru 4 wafelki Grześki 100 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kto ugości moich gości?

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, wafelki, orzechy, ciasto, budyń, kakao, kokosowe, orzechy włoskie, czekoladowa, przepisy na święta, biszkopt, boże narodzenie, ciasto na boże narodzenie, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, sylwester, jajko, ciasto z orzechami, bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto z białek , ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto kokosowe

Inne przepisy z Kto ugości moich gości?

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.