Gravlax (w dosłownym tłumaczeniu "pogrzebany łosoś") to tradycyjne danie kuchni skandynawskiej, które jest przyrządzane z surowego łososia peklowanego w soli, cytrynie i koperku. Jeżeli chcecie podać poniższego łososia jako przekąskę sylwestrową to należy go przygotować co najmniej 2 dni przed podaniem. Składniki: około 3/4 kg świeżego, surowego łososia 1/2 szklanki soli morskiej (gruboziarnistej) 1 pęczek koperku 1 łyżeczki pikantnego pieprzu skórka z 1 cytryny 40 ml wódki Z łososia usunąć łuski i oś... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)