Słodkie ciasteczka z kokosu i białek, czyli zwyczajne kokosanki. Z tym, że sklejone i oblane czekoladą tworzą okrągłe kule, które nie zdradzają co jest w środku. Polecam takie bombki na deser w Sylwestra, a Nowy Rok przywitam z bąbelkami Monte Santi :) 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 200 g wiórków kokosowych ok 200 g czekolady gorzkiej Białka wlać do miski, dodać sól i cukier. Ubijać, aż białka się spienią, a cukier się rozpuści. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Na blachę położyć papier do pieczenia.... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.