Paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem - błyskawiczne do przygotowania

Paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem - błyskawiczne do przygotowania

Paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem - błyskawiczne do przygotowania

Paszteciki to dodatek idealny do barszczu. Poniższe paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem są łatwe i szybkie do przygotowania. Świetnie smakują podane na ciepło. Zachęcam do pieczenia.   Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego (275 g) 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1,5 łyżki sosu sojowego  2 jajka (1 do mięsa i 1 do roztrzepania) 2 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki majeranku 0,5 łyżeczki cząbru odrobina soli pieprz do dekoracji sezam mak Czerstwą bułkę zalać wrzącą wod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ciasto, mak, tarta, ciasto francuskie, ciasto francuskie, mięso, paszteciki, bułki, mięso mielone, sosy, przekąski, barszcz, przekąska, zupa, sylwester, ciasta z masa, ciasto z makiem, zupa z mięsem mielonym, przekąski na sylwestra, łatwe ciasto, szybkie ciasto, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, jajka z farszem, szybka zupa, sos mięsny, szybkie przekąski, przekąski na ciepło

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.