Zapraszam :) Składniki: lód 15 ml syropu barmańskiego blue curacao ( polecam syropy Victoria's ) 15 ml kokosowego syropu barmańskiego ( Victoria's ) 80 - 120 ml soku z mandarynek (polecam soki Victoria Cymes ) 20 ml likieru Blue Curacao 30 ml wódki Wykonanie: Do szklanki wkładamy kostki lodu. Wlewamy kolejno dwa syropy barmańskie: blue curacao i kokosowy. Delikatnie(...)łyżce, wlewamy sok mandarynkowy. Ilość dostosujcie do wielkości szklanki. Likier Blue Curacao i wódkę wlewamy do kieliszka. Napoje alkoholowe się zmieszają. Napoje alkoholowe, z kieliszka, wlewamy delikatnie do drinka (po łyżce). Gotowe
Smak mojego domuPyszny sok z selerem naciowym i nutą imbiru. Bomba witaminowa w sam raz na zimowy poranek :) Nawet jeśli nie przepadacie za selerem, warto wypróbować taką kompozycję. Bardzo dobrze smakuje w połączeniu z jabłkami i pomarańczami. Dodatek imbiru lekko rozgrzeje podniebienie :) Składniki na 2 porcje: 3 jabłka 2 łodygi selera naciowego 1 pomarańcza 1/2 pomelo mały kawałek imbiru (1 cm) Przygotowanie(...)Pomarańczę, pomelo i imbir obrać. Jabłka i seler dokładnie umyć. Wszystkie składniki przepuścić przez sokowirówkę. Sok wymieszać i przelać do szklanek. Najlepiej wypić świeży, jeśli stoi może się rozwarstwiać, to normalne przy naturalnych sokach, wystarczy ponownie wymieszać. Smacznego
Ze smakiem i z pasjązimno", zalewając go po prostu zimną wodą. Bazując na wskazówkach z opakowania makaronu, przygotowałam go na potrzeby dzisiejszego przepisu w wersji właśnie "na zimno", zalewając go zimnym sokiem z buraków. Dzięki temu uzyskałam piękny, rubinowy kolor a makaron faktycznie się "ugotował bez gotowania" i to na zimno! Polecam ten produkt, według mnie świetnie nadawać się będzie również jako(...)surowców naturalnych. Beztłuszczowy makaron instant może stanowić zamiennik kaszy, ryżu, czy też zwykłego makaronu do gotowania. Składniki (na 3 osoby): 1 szklanka makaronu Pesso bez gotowania 1 szklanka soku z buraków 6 małych buraków rukola liście szpinaku baby ser feta oliwa z octem balsamicznym pestki dyni Wykonanie: Buraki umyj, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, zawiń każdego osobno w folię
Garniec Magaliedomu. Przekonacie się że błyszczące owoce w żelu są efektywnym dodatkiem, przy niewielkim nakładzie pracy . S kładniki: 100 g świeżej żurawiny 32 g cukru 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej rozrobionej w jednej łyżce wody (zimnej) 1 łyżeczka płaska żelatyny Wykonanie: 1. Do rondla wkładamy owoce i zagotowujemy. W chwili(...)puszczą sok wsypujemy cukier i wlewamy sok z cytryny. Całość zagotowujemy do częściowego odparowania płynu. Mieszamy od czasu do czasu i delikatnie zgniatamy owoce, ponieważ mogą wybuchać, 2. Żelatynę rozpuszczamy w łyżce ciepłej wody /namaczamy w zimnej wodzie do napęcznienia. 3.Skrobię łączymy z zimną wodą i dodajemy do gotującej się masy owocowej. Zdejmujemy z ognia
vaniliowoczekoladowazimnej wody Kilka godzin przed przełożeniem tortu przygotować frużelinę. W garnuszku umieścić truskawki, zasypać cukrem, gotować na małym gazie do momentu aż cukier się rozpuści a truskawki puszczą dużo soku. Żelatynę namoczyć w wodzie. Poczekać 5 min, aż napęcznieje. Po tym czasie roztopić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, tak aby była płynna i bez grudek. Do trukawek dodać mąkę(...)ziemniaczaną, wymieszać, zagotować. Wyłączyć gaz. Kilka łyżek gorących truskawek dodać do namoczonej żelatyny, wymieszać, przelać do reszty truskawek, wymieszać, odstawić do całkowitego wystudzenia. Truskawki powinny mieć konsystencję kisielu. Nasączenie: sok z 2 cytryn plus woda, tak aby w sumie było 150 ml 1 łyżka cukru pudru (ewentualnie. ja nie dodawałam) 100 g wódki, dla dzieci wódkę zastąpić wodą lub herbatą
moj przepis natacy (jak np. ja), przygotowuje się spiralnie pociętą szynkę w miodowej zaprawie, często wysadzaną goździkami. Do tego ziemniaki, najczęściej tłuczone pure z gęstym sosem gravy zrobionym na bazie soków z indyka, które wyciekły do brytfanny. Najpopularniejsze warzywa na przystawki to zielona fasolka, brukselka i słodkie ziemniaki, w najróżniejszych formach, najczęściej zapiekane, tzw. casserole. No i oczywiście słynny, niezastąpiony sos żurawinowy(...)jest naprawdę przepyszny. Taki oto przepis podaję i Wam. Sos żurawinowo-pomarańczowy Składniki (na dwie szklanki sosu) : 1/2 szklanki brązowego, trzcinowego cukru 1/3 szklanki miodu ½ szklanki wody ½ szklanki soku ze świeżej pomarańczy (lub kupionego) 4 szklanki świeżej lub mrożonej żurawiny 1 czubata łyżka świeżej, zmielonej skórki pomarańczowej Zebrać razem wszystkie składniki. Wymyć żurawinę w zimnej wodzie. W rondlu zagotować wodę
Jem więc JestemOpis: Shot Mini Szarlotka to nic innego jak słynne połączenie Żubrówki Bison Grass oraz soku jabłkowego jedyne czym się różni to sposób podania jakim jest shot. Na zdrowie! Składniki: 25 ml Żubrówki Bison Grass 25 ml Soku jabłkowego Kilka cząstek jabłek szklanka lodu Sposób wykonania: Na początek do shakera wsypujemy kilka kostek lodu dodajemy 25 ml Żubrówki 25 ml soku
DrinkologiaCzerwone, sycylijskie pomarańcze wyglądają niepozornie a mają tyle soku jak żadne inne a do tego jakże pysznego soku. Jeśli uda się je zakupić to nawet nie ma co się zastanawiać tylko wyciskamy i pijemy. Ja tutaj sok wykorzystałam do granoli, pysznej i pożywnej, dobrej na każde śniadanko na dobry początek dnia. Czerwone pomarańcze i granola. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKaszę mannę uwielbiam z sokiem malinowym a także z kakao. Pyszna kasza ucieszy wszystkie dzieci i nie tylko. Kasza manna jest lekko strawna zawiera cenne minerały,witaminy i błonnik. Regularne spożycie kaszy może pomóc osiągnąć i utrzymać idealną sylwetkę. Można ją przyrządzi ć na wiele sposobów, dlatego warto wprowadzi ć ją do swojego jadłospisu. Składniki: 1 litr mleka 10 łyżek(...)kaszy mannej 1 łyżka cukru sok malinowy Przygotowanie: Kaszkę rozprowadzić w jednej szklance zimnego mleka. Resztę mleka zagotować i dodać łyżkę cukru. Do gotującego się mleka wlać kaszę z mlekiem, ciągle mieszając. Gotować do chwili aż kasza zgęstnieje, około siedmiu minut. Ugotowaną kaszę wyłożyć na głębokie talerze uprzednio opłukane zimną wodą. Polać sokiem malinowym. Kaszę można podać posypaną cukrem, kakao
Smaczne PotrawyDziś kolejna propozycja soku. Polecam ją gorąco osobom, które są przemęczone i potrzebują trochę więcej energii. Ta kompozycja idealnie sprawdza się na śniadanie (jeśli oczywiście komuś rano przed pracą chce się robić świeży sok...)gdyż połączenie pomarańczy z imbirem daje niesamowitego 'kopa energetycznego'. Polecam! Na 1 litr soku będą potrzebne: 6 zielonych jabłek 4 marchewki 2 pomarańcze 1 cytryna
Smaki Przyprawy i KoloryOpis: Bardzo prosty drink na bazie rumu soku z cytryny oraz syropu cukrowego! Można go wykonać w dużej ilości i nadaje się świetnie na każdą imprezę Składniki: 50 ml białego rumu 30 ml soku z cytryny 20 ml syropu cukrowego lód cytryna do dekoracji Sposób wykonania: Na początek do shakera wsypujemy kilka kostek lodu teraz nalewamy 30 ml soku
DrinkologiaLód Plasterki cytryny do dekoracji Wykonanie: Niewielką ilość wody mineralnej ( 1 szklanka ) podgrzewamy, dodajemy cukier, mieszamy. W ciepłej wodzie cukier znacznie lepiej i szybciej się rozpuszcza. Z cytryn wyciskamy sok, przed przekrojeniem cytryny wartą ją zrolować na blacie ( sok efektywniej będzie się w wyciskał ). Sok z cytryny łączymy z osłodzoną wodą, dopełniamy do 2 l. Wstawiamy do lodówki i schładzamy
Smaki EwySkładniki foto slabe ,bo z tel.,ale sok pierwsza klasa,mniam,pycha...:) 8 kg mirabelek 2,5 kg cukru Wykonanie Mirabelki , obieram z ogonków ,mujemy i przekładamy do garnka . Dosypujemy cukier i gotujemy około póltorej do dwoch godzin,na wolnym ogniu. Ja to robie w garnku w sitem ,na sito wrzucam śliwki i so splywa do garnka.to taki garnek(...)gotowania makaronu .Można zrobić bez cukru ale sok jest bardzo kwaśny. Gorący sok zlewamy,przez sito . Gorący przelewamy do wyparzonych butelek,słoików.Zakręcamy i odwracam do góry dnem. .Jeśli ktoś chce to można pasteryzować 8-10 minut.(można zrobic bez cukru ,ale jest bardzo kwaśny.)Pozostałe śliwki przecieram przez sito i mam mus mirabelkowy,który wykorzystam zima do ciasta
w mojej kuchniskładniki: 1 brzoskwinia, dojrzała 150 g malin mrożonych 1 banan, dojrzały 300 g soku pomarańczowego 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią wykonanie: Brzoskwinie obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na mniejsze kawałki. Banana również obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do dzbanka blendera wkładamy wszystkie składniki oprócz soku i miksujemy na najwyższych obrotach. Następnie wlewamy sok i ponownie miksujemy. Podajemy
Domowy Smak Jedzeniaprzeziębienia duże źródło witamin Składniki - 5 l czarnej porzeczki - 2 l porzeczko agrest - 3 - 3,5 kg cukru Sposób przygotowania 1. - Owoce zasypać cukrem zostawić na noc by puściły sok następnego dnia dolać 3 l wody zagotować powstały sok przelać przez sito Owoce przetrzeć aby oddzielić pestki i skórki Owoce przetarte połączyć z sokiem Porozlewać
W królestwie smaków Beaty