Wiosenna, limonkowa wersja babki. Bez glutenu i laktozy. potrzebujemy: - skórka i sok z 2 limonek - 200g cukru - 200 g masła (temp pokojowa) - 6 jajek - 300g zmielonych migdałów (można je zastąpić mąką ryżową albo wymieszać w pożądanej proporcji) - 50g skorbii - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masło,cukier i skórkę z limonki ubić na puszystą masę. Cały czas ubijając dodawać po jednym jajku. Porcjami dodawać sypkie składniki: migdały wymieszane ze skrobią i proszkiem do pieczenia. Na samym końcu dodać sok z l... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...