Przetwory z wiśni: Domowy Dżem Wiśniowy. Prosty i szybki przepis na dżem. Jak pasteryzować sloiki i nakrętki?

Przetwory z wiśni: Domowy Dżem Wiśniowy. Prosty i szybki przepis na dżem. Jak pasteryzować sloiki i nakrętki?

Przetwory z wiśni: Domowy Dżem Wiśniowy. Prosty i szybki przepis na dżem. Jak pasteryzować sloiki i nakrętki?

Trwa sezon na wiśnie.   Nasza spiżarnia pomieściła w tym roku przetwory z 40kg wiśni.   Ekologiczne wiśnie z własnej działki zbierałam osobiście.   Teraz przyszedł czas na przetwory z wiśni.   Jeśli nie chcesz przegapić podobnych wpisów, Dołącz do Nas na Facebook'u . Tutaj.       Zacznijmy od prostego i szybkiego przepisu na domowy dżem z wiśni.     Czego potrzebujesz do domowego dżemu z wiśni?     * Wiśnie   * Pektyny+cukier trzcinowy/biały lub d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu IzaGotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.