JAGODOWIEC

JAGODOWIEC

JAGODOWIEC

Ciasto w sam raz na panujące upały, przygotowuje się je bardzo szybko i równie błyskawicznie znika z talerzyka :) mega orzeźwiające. SKŁADNIKI Biszkopt lub paczka biszkoptów (forma 22 x 22 cm) MASA JAGODOWA 1,5 szklanki jagód 500 ml jogurtu naturalnego 250 g serka waniliowego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny ¾ szklanki gorącej wody GALARETKA 0,5 szklanki jagód 1 galaretka cytrynowa Masa jagodowa Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie odstawić do przestygnięcia. Jagody zblędować, ja jagody po zmiksowaniu p... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

z jagodami, galaretka, biszkopt, ciasto, sok, desery, deser, pączki, ciasto cytrynowe, ciasto z galaretka, ciasto na zimno, ciasto z jogurtem naturalnym, szybkie ciasto, deser z galaretka, szybki deser, ciasto z masa, ciasta z masa

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.