Pasta z awokado

Pasta z awokado

Pasta z awokado

Awokado doskonale nadaje się na pasty, zawiera zdrowy tłuszcz, jest on tak samo przyswajalny jak masło. Jest polecane między innymi dla osób z miażdżycą, stłuszczeniem wątroby, nadciśnieniem... Poza tłuszczami jednonienasyconymi, zawiera witaminy:  A, B1, B2, C, E, PP, K i H, kwas pantotenowy, oraz : wapń, potas i fosfor.  To tak pokrótce o właściwościach :) Dojrzałe awokado jest mięciutkie, aby nie ściemniało skrapiam go sokiem z cytryny. Można zrobić pastę z całych jajek i smarować nią kan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Takie tam pichcenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.