Dżem truskawkowo-jagodowy

Dżem truskawkowo-jagodowy

Dżem truskawkowo-jagodowy

Dżem truskawkowo-jagodowy ma niepowtarzalny smak. Sezon na truskawki dobiega końca, zatem to ostatni dzwonek, by aromatyczną słodycz truskawek i jagód zamknąć w słoiczkach. Wielu z Was poszukuje przepisów na przetwory jagodowe, zapraszam na bardzo udane połączenie truskawek z jagodami. Najwartościowszy dżem przygotujesz przez wielogodzinne odparowanie wody z owoców, bez środków żelujących i pektyn. Metoda naszych mam i babć wydaje się być niezastąpiona. Składniki na 6 słoiczków a`240 ml: 1,2 kg truskawek 0,5... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.