Jabłka na zimę do szarlotki i nie tylko - łatwizna

Jabłka na zimę do szarlotki i nie tylko - łatwizna

Jabłka na zimę do szarlotki i nie tylko - łatwizna

Przepis na : śniadanie

Szarlotka to ciasto, które chyba (zdaje się, że ex aequo z drożdżowym) najczęściej gości na stole moim i mojej Mamy. Aż dziw, że wciąż nie zamieściłam tutaj przepisu na nią ;) Zimą nie mam już swoich jabłek, więc ratuję się jabłkami zamkniętymi latem w słoikach. Robię ich dużo, bo są uniwersalne. Jeśli odciśniecie sok, jabłka będą się nadawać na kanapki. Dzieci wyjadają je łyżeczką prosto ze słoika ;) Przepis banalnie łatwy :D i idealny na teraz, bo w sadach na pewno  macie dużo spadów, z którymi nie zawsze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, słoik, sok, szarlotka, kanapki, kanapka, sosy, śniadania, drożdżowe, ciasto, śniadanie, wegańskie, przetwory, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, szarlotka z jabłkami, pieczone jabłka, jabłka pieczone, ciasta z jabłkami, łatwe ciasto

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.