Gotowany rabarbar z jogurtem i pestkami dyni

Gotowany rabarbar z jogurtem i pestkami dyni

Gotowany rabarbar z jogurtem i pestkami dyni

Przepis na : deser

Sezon na rabarbar trwa, ale kto powiedział, że trzeba go wykorzystywać tylko do wypieków;)  To prosty i szybki deser, dobry na nagłą ochotę na słodkie. Ten przepis jest modyfikacją przepisu  z książki „ Apetyczna panna Dahl ” autorstwa Sophie Dahl. Składniki (2 porcje): - 4 średnie łodygi rabarbaru, pokrojone na niewielkie kawałki - 1/4 szklanki miodu - 0,5 szklanki soku pomarańczowego - 2 szklanki jogurtu naturalnego - garść uprażonych pestek dyni W rondlu na małym ogniu udusić rabarbar z miodem i soki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Corner With Recipes

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.