Pikle, czyli ogórki z przyprawą Curry

Pikle, czyli ogórki z przyprawą Curry

Pikle, czyli ogórki z przyprawą Curry

Takie pikle w Curry są doskonałą alternatywą dla ogórków konserwowych i kiszonych. Przyznam szczerze, że wszystkim u nas w rodzinie bardzo smakują, dlatego zrobiłam w tym roku z kilku porcji :) Najlepsze jest to, że do pikli można użyć ogórki, które nie są zbyt ładne, lub są przerośnięte, a więc takich które nie nadają się ani do kiszenia ani do konserwowania. Składniki: 2 ½ kg ogórków 3 duże cebule 2 łyżki soli Zalewa: 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki octu spirytusowego 10% 2 łyżeczki gorczycy 2 łyżeczki p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.