Chleb wiejski z sokiem warzywnym (z automatu)

Chleb wiejski z sokiem warzywnym (z automatu)

Chleb wiejski z sokiem warzywnym (z automatu)

Bardzo często piekę ten chlebek - jest smaczny, mięciutki, długo zachowuje świeżość. Przepis pochodzi z książki "Domowy Chleb" Yvana Cadiou. Składniki: 400 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) łyżeczka słodkiej wędzonej papryki 120 ml soku z warzyw (użyłam soku warzywnego Fortuna) 100 ml wody łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki drożdży piekarskich (instant) łyżka cukru łyżeczka soli Przygotowanie: Do formy do pieczenia wlać wodę, sok warzywny i oliwę, wsypać sól i cukier. Dodać paprykę, mąkę, a następnie drożdż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cookierenka Agi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.