Kartacze lub pyzy z mięsem

Kartacze lub pyzy z mięsem

Kartacze lub pyzy z mięsem

Przepis na : obiad

Kartacze  to bardzo tradycyjny i popularny produkt na Podlesiu. Faszerowany najczęściej mięsem , ale można również zrobić nadzienie z sera lub  kapusty i grzybów. Przepis zaczerpnęłam z książki Roberta Makłowicza pt. S maki łowi Makłowicz przez cztery pory roku . Kartacze w moich stronach to po prostu pyzy lub kluski ziemniaczane. No ale cóż, każdy region ma swoje zwyczaje. Kartacze prezentuję na tle moich ostatnich prac w Decoupage SKŁADNIKI 1,5 kg ziemniaków  100 g mąki pszennej 1 łyżka mąki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Autor

pozytywna45

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniak, ziemniaki, mięso, kluski, mielone, jajko, sok, ser, do pracy, grzyby, kapustą, mak, dania obiadowe, wieprzowina, por , placuszki, ciasto, danie jednogarnkowe, jajka z farszem, mięso mielone, ciasto z masa, ciasta z masa, jajka nadziewane, jajka faszerowane , drugie danie, ciasto z makiem

Inne przepisy z W kuchennym oknie Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.