Tatar z bakłażana z pomidorowym kremem na kalarepce marynowanej w cydrze

Tatar z bakłażana z pomidorowym kremem na kalarepce marynowanej w cydrze

Tatar z bakłażana z pomidorowym kremem na kalarepce marynowanej w cydrze

Bakłażan (oberżyna), zwany też gruszką miłości, to bardzo wdzięczne warzywo do obróbki kulinarnej, jednak nadal mało popularne. W smaku, delikatny, bez wyrazu, wręcz mdły łatwo daje się aromatyzować i doprawiać wyraźniejszymi smakami.Najbardziej popularne danie z bakłażana to chyba grecka musaka, czyli zapiekanka z mięsem i pomidorami. Można go także grillować, dusić, zapiekać, przerabiać na pasty do pieczywa. Osoby na diecie powinny włączyć go do menu, ponieważ jest niskokaloryczny i poprawia przemianę materii,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

SzczyptaSmaQSzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, cydr, krem, pomidor, ogórki, pesto, suszone pomidory, sok, cytryna, susz, słonecznik, mięso, miód, przekąska, przekąski, ogórki kiszone, marynaty, warzywa, pasta, gruszka, wieprzowina, diety, greckie, pasty, pieczywo, niskokaloryczne, dieta, zapiekanka, zapiekanki, pomidor i ogórek

Inne przepisy z SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.