Dżem truskawkowy z ksylitolem

Dżem truskawkowy z ksylitolem

Dżem truskawkowy z ksylitolem

Sezon na przetwory się rozpoczął. Czym posłodzić domowe konfitury i dżemy? Tradycyjny cukier posiada wysoki indeks glikemiczny, jest bardzo kaloryczny, stymuluje w organiźmie procesy zapalne, wiadomo - "biała śmierć". Możemy jednak delektować się słodkościami, a słodycz płynącą z domowych przetworów uczynić zdrową i wartościową. Wystarczy cukier zamienić na ksylitol. Zapraszam na pyszny dżem truskawkowy. Najsmaczniejszy jest ten długo wysmażany, taki jaki robiły nasze mamy i babcie. Gdy użyjesz odpowiednio duże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.