Zdarzyło mi się usłyszeć odnośnie tej potrawy zastrzeżenia w kwestii jej wyglądu. Właściwie sam mam co do tego pewne wątpliwości, choć szczodry dodatek grubo siekanych pistacji przynajmniej częściowo ratuje sytuację. Możemy jednak umówić się, że niekoniecznie jest to najbardziej atrakcyjne wizualnie danie prezentowane na tym blogu, zwłaszcza w porównaniu z kilkoma ostatnimi publikacjami. Ale powiem teraz rzecz najważniejszą – jakkolwiek by ta potrawa nie wyglądała, jej smak nadrabia z nawiązką wszelkie inne ni... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...