Karczochy w ziołowym bulionie

Karczochy w ziołowym bulionie

Karczochy w ziołowym bulionie

Mało popularne w naszym kraju warzywo. Jeśli poznacie jego smak, sądzimy, że przypadnie wam do gustu. Składniki 4 karczochy cytryna 2 pomidory 2 szalotki ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 200 ml białego wina otarta skórka z cytryny   zioła (bazylia, oregano, tymianek, cząber i estragon)  125 ml bulionu cielęcego Przygotowanie   Karczochy umyłem dokładnie pod bieżącą wodą. Cytrynę przekroiłem na pół. Łodygi karczochów odłamałem. Ostrym nożem odkroiłem pozostałości łodyg i twarde czubki listków.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.