Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną
Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną
Pyszne piersi gęsi pieczone w czerwonym winie z gruszką i żurawiną.
Gęsina nie tylko na Świętego Marcina :)
SKŁADNIKI
1 podwójna pierś z gęsi (ok. 1 kg) sól
2 łyżki oleju
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka rozmarynu
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka tymianku
250ml czerwonego wina wytrawnego
4 gruszki
sok jabłkowy
cynamon
żurawiana w słoiczku
PRZYGOTOWANIE
Pierś myjemy i osuszamy. Oddzielamy od kości. Nacinami skórę (w ukośną kratkę). R... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Moje Kuchenne Rewelacje
Autor
Moje Kuchenne Rewelacje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gruszka, żurawina, piersi, pierś, pieczenie, sok, cynamon, gruszki w sosie, rozmaryn, ziemniak, ziemniaki, sosy, przepisy na święta, polewa, czosnek w ziołach, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pyszne sosy
Inne przepisy z Moje Kuchenne Rewelacje
Dodaj komentarz