Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną

Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną

Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną

Pyszne piersi gęsi pieczone w czerwonym winie z gruszką i żurawiną. Gęsina nie tylko na Świętego Marcina :) SKŁADNIKI  1 podwójna pierś z gęsi (ok. 1 kg)                  sól 2 łyżki oleju 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 250ml czerwonego wina wytrawnego 4 gruszki sok jabłkowy cynamon żurawiana w słoiczku PRZYGOTOWANIE Pierś myjemy i osuszamy. Oddzielamy od kości. Nacinami skórę (w ukośną kratkę). R... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Kuchenne Rewelacje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.