Przepis na : obiad
Na jesienną słotę proponuję słonecznego kurczaka w towarzystwie pieczarek. Swój piękny kolor zawdzięcza kurkumie, a wyjątkowy smak cytrynie. Pamiętajcie, że sok z cytryny nie tylko pomaga w walce z przeziębieniami, ale jeszcze pobudza przemianę materii oraz obniża apetyt. Z niskokalorycznym drobiem tworzy duet idealny, wspomagający walkę z nadwagą. Składniki (2 porcje): 250 g filetu z kurczaka/indyka 200 g pieczarek łyżka maki (najlepiej kukurydzianej, ale ja z braku użyłam zwykłej) 3 łyżki jogurtu greckieg... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...